Polentafrietjes met zwarte bonenchili
30 July 2018 - 7:10 door onder
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Glutenvrij, Lekker voor kinderen, Peulvruchten, Zomergerecht, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 35 minuten, totaal 45 minuten |
Voor: | 2-3 personen |

Jammie, polenta! Deze 'frietjes' hebben vanbinnen een lekker romige textuur en hartige smaak, met een knapperig korstje erom. Het is even een werkje om de maispap te koken, op te laten stijven en er frietjes van te bakken, maar het is de moeite 100% waard! Ik at ze dit keer met chili, maar ze zijn ook heerlijk met bijvoorbeeld een frisse salade, ratatouille, Italiaanse tomatensaus, of gewoon met gekookte groente en een vegaburger.
Deze chili is een beetje anders dan andere chili's. Het recept is losjes gebaseerd op de 'black bean stew' uit het boek Afro-Vegan van Bryant Terry (heel leuk boek!). Er gaat onder andere een laurierblaadje en nootmuskaat in, wat een verrassende smaak geeft. Het is een handig recept om de groene paprika een verpakking stoplichtpaprika op te gebruiken, maar met andere kleuren paprika is het ook lekker.
Ingrediënten
Voor de polenta
- 500 ml sterke groentebouillon van een blokje
- 120 gram polenta maïsmeel
- 2 eetlepels edelgist (optioneel, voor een kaas-achtig smaakje)
- peper en zout naar smaak
Voor de chili
- 1 ui, gesnipperd
- 2 (groene) paprika's, in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blik zwarte bonen
- 4 tenen knoflook
- 1 laurierblaadje
- 1 snuf nootmuskaat
- peper en zout naar smaak
10 Reacties
Schrijf een reactie