Pastasalade met hummusdressing
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Lekker voor kinderen, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zomergerecht, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 10 minuten, totaal 25 minuten |
Voor: | 2 personen |
Ik was pas op de verjaardag van een vriendin die heel lief voor mij hummus had gekocht en een apart bakje vegan pastasalade had gemaakt. Ze had alleen geen dressing bij de salade. Eén + één = twee. Pastasalade met hummusdressing! Dat was zo lekker, dat ik dit thuis nog eens nagemaakt heb.
De hummus maakt de pasta lekker romig en geeft ook een fijne hartige smaak. Je kunt dit maken met hummus uit de winkel of met zelfgemaakte hummus. Zorg er in ieder geval voor dat het een lekker smeuïge en smaakvolle hummus is.
Ik heb er dit keer augurkjes, komkommer en tomaat in gedaan, maar dit is een heel flexibel receptje dat ook prima met andere groente kunt maken: paprika, rucola of sla, radijsjes, geraspte wortel etc. Net wat je in de koelkast hebt liggen. Als je dit als hoofdgerecht voor het avondeten maakt kun je er eventueel ook nog wat noten, peulvruchten of gebakken tofu of tempeh aan toevoegen om het wat vullender te maken.
Ingrediënten
- 180 gram (volkoren) pasta
- 6 eetlepels hummus
- een handje kleine augurken, in stukjes
- 1/2 komkommer, in blokjes
- 2 tomaten, in blokjes
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water beetgaar. Snij ondertussen de groente in stukjes. Giet de beetgare pasta af, spoel hem even af met koud water zodat hij afkoelt en laat hem dan even uitlekken in een vergiet.
Doe de pasta in een grote kom en meng de hummus erdoor. Doe nu de groente erbij en schep de salade nog even om. Eet smakelijk!
10 Reacties
Schrijf een reactie