In de voorraadkast

Als je plantaardig wilt gaan koken is het handig om te zorgen voor een goed gevulde voorraadkast, zodat je niet voor elk recept dat je wilt maken naar de supermarkt, toko of biowinkel hoeft te rennen.

Hieronder is een lijst van producten die ik heel vaak gebruik en die ik dus standaard in voorraad probeer te hebben. Als je deze dingen in huis hebt, staan de meeste recepten van onze site in een handomdraai op tafel.

Voel je niet gedwongen om het allemaal in één keer in huis te halen. Bij ons is deze lijst ook in de loop van een aantal maanden in de kast gekomen. Neem rustig de tijd om je repertoire uit te breiden.

Ingrediënten met een sterretje zijn voor mij echt onmismaar, de rest is gewoon fijn om in huis te hebben. (In werkelijkheid heb ik natuurlijk nog veel meer rare en lekkere dingen in mijn kast, maar die komen een andere keer nog wel eens aan bod)

Peulvruchten

Peulvruchten bewaar ik droog of na het koken in de vriezer, ik heb bijna nooit blikjes

Groente

Vleesvervangers

Behalve de TVP bewaar ik al mijn (zelfgemaakte) vleesvervangers in de vriezer

Noten/zaden

Wij eten véél noten en zaden

Olie en vet

Meel

Smaakmakers

Dranken

2 Reacties

Rietje op 25-1-2020 - 13:23

Even een vraag over vruchtensiroop, genoemd onder het kopje 'dranken'. Er zijn zoveel verschillende merken siropen op de markt maar zijn ze ook allemaal gezond? Heb jij misschien een tip wat een goede keuze zou zijn?

Martine op 27-1-2020 - 10:05

Hoi Rietje, ik gebruik zelf graag de suikervrije siroop van Slimpie.

Schrijf een reactie