Noodlesalade met satédressing
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Favorieten, Glutenvrij, Lekker voor kinderen, Snel klaar, Supermarktvriendelijk |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 5 minuten, koken 10 minuten, totaal 15 minuten |
Voor: | 1 persoon |
Dressings zijn een heel makkelijke manier om variatie aan te brengen in je salades. Gooi een andere dressing over je standaard combinatie van groente en bonen, en je hebt een nieuwe salade! Als je plantaardig eet heb je wat minder keuze in kant-en-klare dressings, dus soms moet je een beetje creatief zijn.
Veel dingen die je gewoon in de (koel)kast hebt staan zijn een prima basis voor een dressing, zoals chilisaus, notenpasta of tahin, sojayoghurt en in dit geval pindasaus!
Afhankelijk van de kooktijd van je noodles is de bereidingstijd van deze salade misschien ietsje langer dan 10 minuten. Hij is super lekker, dus zeker de moeite waard om te proberen.
Ingrediënten
- 50 gram noodles (bijvoorbeeld mie, rijstnoodels of sobanoodles)
- 100 gram (diepvries) doperwtjes
- 1/4 theelepel zout
- 3 flinke eetlepels pindasaus, verdund met een beetje water (zelfgemaakt of uit een pakje)
- 1 wortel, geraspt
- 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
Bereiding
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Doe het zout, de noodles en de erwtjes in het water en kook tot de noodles gaar zijn. Rasp ondertussen de wortel. Giet de erwtjes en noodles af en spoel ze even af met koud water. Doe de noodles, erwtjes en wortels in een kom, schep de pindasaus erdoor en strooi het sesamzaad erover.
10 Reacties
Schrijf een reactie