Linzensalade met pompoen en tahindressing

18 September 2014 onder Lunch, Salades
Kenmerken: , , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding 10 minuten, koken 5 minuten, totaal 15 minuten
Voor: 1 persoon
Linzensalade met pompoen, vegan

De pompoenen zijn er weer! Voor twee euro kocht ik bij Dirk een gigantisch exemplaar waar we meerdere keren van konden eten. Er bleef een restje over en dat kon ik perfect verwerken in deze heerlijke herfstsalade.

Je kunt de salade lekker pittig maken door er wat sriracha of andere hete chilisaus aan toe te voegen, maar zonder chili smaakt het ook goed. Als je geen magnetron hebt kun je de pompoen ook 5 minuten koken in een pan met een beetje water, of - als je veel tijd hebt - een half uurtje roosteren in de oven.

Ingrediƫnten

  • 250 gram pompoen, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel tahin
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel gembersiroop of agave siroop
  • 1/2 Ć  1 theelepel sriracha op tabasco (optioneel)
  • 1/4 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/4 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 kop gekookte bruine of groene linzen
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel geroosterde pompoenpitten (optioneel)

Bereiding

Doe de blokjes pompoen met een scheutje water in een magnetronschaal en stoom ze in 3-4 minuten gaar op de hoogste stand.

Meng in je saladekom de tahin, citroensap, siroop, chilisaus en kruiden tot een gladde dressing. Verdun de dressing eventueel met een scheutje water als hij erg dik is. Meng de linzen, rozijnen en pompoenpitten door de dressing en schep de gaargestoomde pompoen erdoor.

Deze salade blijft lang goed, dus je kunt hem zo meenemen naar je werk of school.

4 Reacties

w. op 18-9-2014 - 19:19
Ik heb al een hele tijd (langer dan een maand) een fles pompoen op mijn fruitschaal liggen, kan ik die ook voor dit recept gebruiken? dan kan ik het morgen op het menu zetten ipv linzensoep.
Martine op 18-9-2014 - 20:35
Ja hoor dat kan zeker. (Fles)pompoen trouwens is ook heel lekker in linzensoep, dus dat zou je ook nog kunnen doen. :)
w. op 24-9-2014 - 21:52
Het was lekker!! Ik denk dat ik het nog eens vaker ga maken, maar dan wel met meer pompoen! Zou het ook met zoete aardappel kunnen? daar vond ik qua smaak op lijken.. had het wel in een wrap gehuld.. zo voelt het meer als een maaltijd (misschien moet er dan ook wel iets bij maar het was voor vandaag prima).
Martine op 25-9-2014 - 8:32
Als je dit als avondmaaltijd maakt (of als je een grote eter bent voor de lunch) kun je inderdaad wat meer maken. In een wrap lijkt me heel lekker!

Schrijf een reactie