Linzensalade met pompoen en tahindressing
Kenmerken: | Eiwitrijk, Glutenvrij, Peulvruchten, Snel klaar, Wintergerecht, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 5 minuten, totaal 15 minuten |
Voor: | 1 persoon |
De pompoenen zijn er weer! Voor twee euro kocht ik bij Dirk een gigantisch exemplaar waar we meerdere keren van konden eten. Er bleef een restje over en dat kon ik perfect verwerken in deze heerlijke herfstsalade.
Je kunt de salade lekker pittig maken door er wat sriracha of andere hete chilisaus aan toe te voegen, maar zonder chili smaakt het ook goed. Als je geen magnetron hebt kun je de pompoen ook 5 minuten koken in een pan met een beetje water, of - als je veel tijd hebt - een half uurtje roosteren in de oven.
Ingrediƫnten
- 250 gram pompoen, in kleine blokjes
- 1 eetlepel tahin
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel gembersiroop of agave siroop
- 1/2 Ć 1 theelepel sriracha op tabasco (optioneel)
- 1/4 theelepel gemalen komijnzaad
- 1/4 theelepel gemalen korianderzaad
- 1 kop gekookte bruine of groene linzen
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 eetlepel geroosterde pompoenpitten (optioneel)
Bereiding
Doe de blokjes pompoen met een scheutje water in een magnetronschaal en stoom ze in 3-4 minuten gaar op de hoogste stand.
Meng in je saladekom de tahin, citroensap, siroop, chilisaus en kruiden tot een gladde dressing. Verdun de dressing eventueel met een scheutje water als hij erg dik is. Meng de linzen, rozijnen en pompoenpitten door de dressing en schep de gaargestoomde pompoen erdoor.
Deze salade blijft lang goed, dus je kunt hem zo meenemen naar je werk of school.
4 Reacties
Schrijf een reactie