Linzen-pompoendahl
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Eiwitrijk, Glutenvrij, Peulvruchten, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Wintergerecht |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 25 minuten, totaal 35 minuten |
Voor: | 2-3 personen |
Ik heb de laatste tijd niet zo veel inspiratie om uitgebreid in de keuken te staan en we eten dus veel eenvoudige maaltijden. Gelukkig kun je met weinig moeite nog steeds hele lekkere plantaardige gerechten maken zoals dit linzenstoofpotje met pompoen.
Dahl is een dikke linzensoep met Indiase kruiden. Heel simpel en snel om te maken en erg fijn om te eten als het 's avonds koud is en je moe uit de werk komt. Als je wat extra maakt is het ook lekker als lunch de volgende dag. De laatste tijd doe ik er vaak wat blokjes pompoen door, maar andere groentes zoals bloemkool, pastinaak, koolraap etc. doen het ook goed.
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 100 gram droge rode linzen
- 4 dl water
- 1 blik tomatenblokjes in sap (400 g)
- 400 gram pompoen, in blokjes (schillen is niet nodig)
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 1/2 theelepel garam masala (optioneel, eventueel vervangen door extra kerrie)
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 mespunt chilipoeder
Bereiding
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui tot hij bruin begint te worden. Doe de linzen, water, tomaten, pompoen, knoflook, bouillonpoeder, specerijen, erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 20 à 25 minuten rustig pruttelen tot de linzen en de pompoen gaar zijn. Proef de dahl en breng eventueel op smaak met wat zout en extra kruiden. Serveer de dahl met vers (af)gebakken brood, papadums of gewoon met rijst.
22 Reacties
Schrijf een reactie