Kokospasta
Kenmerken: | Koolhydraatarm, Lekker voor kinderen, Snel klaar, Suikervrij, Supermarktvriendelijk |
---|---|
Voor: | Maakt 1 kop kokospasta |
Deze lekkere zoete kokospasta van kokosrasp is heel makkelijk te maken als je zoals wij een super krachtige Vitamix blender hebt, maar met een gewone foodprocessor of staafmixer kan het ook (zie variatie onderaan).
Eet de pasta op brood of een cracker zoals op de foto of gebruik hem als frosting op een cake of als vulling voor bonbons. De pasta is ook leuk om weg te geven als kadootje verpakt in een mooi glazen potje met een handgeschreven etiket.
Ingrediënten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
- 4 koppen kokosrasp
- 1 mespunt zout
- zoetmiddel naar smaak (bijvoorbeeld 1/2 theelepel vloeibare stevia)
Bereiding
Doe alle ingrediënten in de Vitamix blenderkom. Doe de deksel op de mengkan en steek de bijbehorende stamper door de deksel. Zet de blender aan op variabele stand 1, draai de knop snel naar stand 10 en schakel vervolgens over op High. Blend 30 seconden tot een minuut op High terwijl je de stamper gebruikt om de kokosrasp richting de draaiende messen te duwen.
Schakel de machine uit als de kokospasta lekker smeuïg is geworden en geen stukjes meer bevat. Gebruik een rubberen spatel om de pasta uit de mengkom te schrapen. De pasta blijft op kamertemperatuur in een luchtdicht potje of bakje meerdere weken goed. Als het niet zo warm is in huis zal de pasta stollen en hard worden. Zet hem voor gebruik dan even in de zon of op de verwarming.
Het kan een beetje lastig zijn om de laatste restjes pasta uit de hoekjes van de mengkom te schrapen. Zelf giet ik vaak een kop koud water in de mengkan en laat de machine nog even draaien op stand 10. De restjes worden dan opgelost in het water en je krijgt een kop lekkere romige kokosmelk die je zo op kunt drinken of gebruiken in baksels.
Variatie
Als je de pasta met een gewone foodprocessor wilt maken, moet je de machine een stuk langer laten draaien, waarschijnlijk ongeveer 10 minuten. Voeg eventueel wat vloeibare olie toe, om het fijnmalen wat makkelijker te maken, neem de tijd en zet je apparaat tussendoor een paar keer uit om oververhitting te voorkomen en de massa die aan wanden van de kom kleeft richting het midden te schrapen.
6 Reacties
Schrijf een reactie