Kikkererwtensalade met romige dilledressing
Kenmerken: | Eiwitrijk, Glutenvrij, Peulvruchten, Snel klaar, Supermarktvriendelijk |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 0 minuten, totaal 10 minuten |
Voor: | 1 persoon |
Kikkererwten zijn mijn favoriete peulvrucht. Ze hebben een fijne stevige beet en ze heerlijk nootachtige smaak. Ik gebruik ze overal voor: salades, curries en burgers. Bijna iedere twee weken kook ik een grote pan vol en dan snoep ik na het afgieten altijd een handje direct uit de pan. Dat kan ik van kidneybonen niet zeggen!
Met kikkererwten kun je eindeloos variëren want ze zijn echt overal lekker bij. Traditioneel worden ze meestal gecombineerd met kruidige Indiase en Midden-Oosterse smaken zoals kerrie, komijn en knoflook, maar ze zijn ook heerlijk met Italiaanse en zelfs typisch Nederlandse gerechten. In deze salade doe ik er bijvoorbeeld een lekker romige mayo-dressing met dille overheen.
Ingrediënten
- 1 kop gekookte kikkererwten of kikkererwten uit blik
- 1 eetlepel mayonaise zonder ei, bijvoorbeeld Remia Mayolijn
- 1 theelepel azijn
- 1/2 theelepel siroop, suiker of ander zoetmiddel (optioneel)
- 1/2 theelepel gedroogde dille
- 1 mespunt knoflookgranulaat (optioneel)
- 1 tomaat, in blokjes of 1 wortel, geraspt
- 3 grote slabladen, in reepjes
- 1 eetlepel geroosterde pompoenpitten
Bereiding
Meng in een kom de kikkererwten met de mayonaise, azijn, suiker, dille en knoflook. Doe de tomaat, sla en pompoenpitten erbij en hussel alles lekker door elkaar. Als je de salade mee wilt nemen naar je werk kun je beter wachten met husselen tot vlak voordat je gaat eten.
11 Reacties
Schrijf een reactie