Kerrie maaltijdsoep met zomergroente

door onder Avondmaaltijd, Soepen
Kenmerken: , , , , ,
Voor: 3-4 personen

De zomer is alweer voorbij, maar er zijn nog wel veel zomergroentes te koop. Vorige week zaten er nog een mooie maïskolf en een rode paprika in onze groente-tas. In het boek Appetite for Reduction van Isa Chandra Moskowitz vond ik een recept voor kerriesoep met maïs en zomergroente. Met wat extra rijst en bonen erin is deze soep een hele lekkere lichte zomerse avondmaaltijd waarmee je het zonnige gevoel nog wat langer vast kunt houden.

Voor dit gerecht gebruikt Isa verse maïs. Deze heeft een heel frisse zoete smaak en is veel lekkerder en minder melig dan maïs uit blik. Je kunt de maïskorrels in de lengterichting lossnijden van de kolf met een scherp mesje. Laat eventueel de kale kolf meekoken in de soep voor extra maïs-smaak. Verwijder die dan voor het serveren.

Ingrediënten

  • 100 gram (basmati) zilvervlies rijst
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 4 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 courgette, in blokjes
  • maïskorrels van 1 à 2 kolven, losgesneden
  • 1 grote wortel, in kleine stukjes
  • 1 1/2 kop (1 blikje) ogenbonen of witte bonen
  • 3/4 liter bouillon
  • 2 theelepels maizena
  • 1 eetlepel gemberpoeder of geraspte gember
  • 1 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel)
  • 50 gram santen (creamed coconut)

Bereiding

Doe de rijst in een klein pannetje en doe er water bij tot de rijst 1 cm onder water staat. Breng het water aan de kook, en laat de rijst op laag vuur in ongeveer een half uur droogkoken.

Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit de ui en de paprika tot de ui glazig is. Voeg de courgette, mais en knoflook toe en bak ze even mee.

Meng de bouillon met de maizena, en specerijen en voeg het mengsel toe aan de pan (doe eventueel ook de maïskolven erbij). Doe ook de bonen, santen en eventueel de kale maïskolf erbij. Laat de soep 10 minuten koken tot de groente gaar zijn. Verwijder de maïskolven uit de soep.

Pureer ongeveer éénderde van de soep met een staafmixer of blender, zodat hij wat dikker wordt. Voeg nu ook de gekookte rijst toe. Serveer de soep in grote kommen of diepe borden.

3 Reacties

Mandy op 21-9-2012 - 15:19

Klinkt heerlijk Martine, snel eens uitproberen! http://mandyderoo.blogspot.nl/ Delicious and healthy recipes

Martine op 21-9-2012 - 15:23

Dankjewel :-). Jouw blog ziet er ook leuk uit.

Kerrie Groenten Soep | De Bakparade op 24-4-2014 - 20:24

[…] van Vegetus […]

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.