Indiase rode linzensoep

door onder Avondmaaltijd, Lunch, Soepen
Kenmerken: , , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding , koken , totaal
Voor: 2 personen
Indiase linzensoep met chapatti's, vegetarisch, veganistisch, zonder melk, zonder soja

Deze soep is lekker romig en heeft een warme Indiase smaak. Hij is erg makkelijk te maken en geschikt als lunch of lichte avondmaaltijd. Serveer met chapatti’s of naanbrood.

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1/2 theelepel garam massala
  • 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 mespunt kurkuma
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 blik tomatenblokjes in sap (400 g)
  • 100 g rode linzen
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 4 dl water
  • 50 g kokos santen (creamed coconut)

Bereiding

Snipper de ui en de knoflook en fruit ze enkele minuten met een scheutje olie in je soeppan. Voeg de specerijen toe en fruit die kort mee. Doe de tomaten, linzen overige ingediënten erbij en breng alles aan de kook. Roer even goed door tot de santen is opgelost. Zet het vuur laag en laat de soep een half uur rustig pruttelen. Roer af en toe door, zeker aan het einde van de kooktijd, zodat het niet aanbrandt.

2 Reacties

Herman op 16-2-2016 - 20:50

Vanavond gegeten in één woord: Heerlijk!!!!

Martine op 16-2-2016 - 21:28

Leuk om te horen Herman! Fijn dat het zo goed in de smaak viel.

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.