Indiase curry met bloemkool en kikkererwten

door onder Avondmaaltijd
Kenmerken: , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding , koken , totaal
Voor: 2-3 personen

Lekkere Indiaas gekruide bloemkool met kokos en tomaat. Als de bloemkool in het seizoen is eten we dit bijna iedere week!

Ingrediënten

1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 halve bloemkool
  • 3 tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 theelepels gemberpoeder of geraspte verse gember
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel garam massala
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 kop kikkererwten
  • 50 gram kokos santen (creamed coconut)
  • 1/2 kop water
  • 1/4 kop diepvries doperwtjes (optioneel, leuk voor de kleur)

Bereiding

Roerbak de ui en de bloemkoolroosjes tot de bloemkool beetgaar is (voeg eventueel een scheutje water toe als het drijgt aan te bakken). Voeg de knoflook, gember en specerijen toe en bak even mee. Doe doe de tomatenstukjes, kikkererwten, santen, water en eventueel doperwtjes erbij. Laat nog 10 minuten sudderen tot de bloemkool helemaal gaar is. Serveer met rijst of couscous

2 Reacties

Bo-Ann op 11-1-2017 - 19:54

Zojuist gegeten, het was erg lekker. Ik heb de roosjes wel 3 minuten voorgekookt, wij houden van iets minder 'bite'. Ontzettend makkelijk recept. Vaak voeg ik bij curry's wat zout toe om de smaken wat omhoog te halen, maar dat was niet nodig. Ga ik zeker vaker maken!

Martine op 12-1-2017 - 21:31

Fijn dat het lekker was Bo-Ann!

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.