Hollandse kapucijnersalade met Wilmersburger
Kenmerken: | Glutenvrij, Lekker voor kinderen, Peulvruchten, Snel klaar, Wintergerecht, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 5 minuten, koken 0 minuten, totaal 5 minuten |
Voor: | 1 persoon |
Toen ik nog vegetariër was maakte ik meestal salades waarin kaas de belangrijkste smaakmaker was. Ik moest echt omscholen toen ik vegan probeerde te gaan eten! Ondanks dat ik dierlijke kaas tegenwoordig helemaal niet meer mis en ook prima salades en andere gerechten zonder kaas of kaasvervangers kan maken, vind ik het wel leuk om af en toe een nostalgisch kaasgerecht te veganiseren.
Dit is een echte Hollandse kaaskoppensalade, maar dan vegan! Ik gebruikte een restje Wilmersburger 'hartig'. Deze vegan kaas lijkt op Goudse kaas met een rooksmaakje. Andere smaken van Wilmersburger en vergelijkbare merken zoals Violife en Jeezini zijn vast ook lekker in deze salade. Als je toch een rooksmaakje wilt kun je er ook wat soja spekjes door doen. Als je liever geen vegan kaas gebruikt zijn licht gezouten geroosterde cashewnoten een goed alternatief.
Ook dit recept is weer sneller dan boterhammen smeren. Snijd alles in stukjes en gooi het in een kom. Ik vond de smaak van de salade rijk genoeg en heb dus geen dressing gebruikt, maar als je wilt zou je er een simpele mayo- of yoghurtdressing door kunnen doen.
Ingrediënten
Bereiding
Giet de kapucijners goed af, doe ze samen met de andere ingrediënten in een kom en hussel ze door elkaar. Deze salade blijft lang goed, dus hij is prima geschikt om mee te nemen naar je werk.
7 Reacties
Schrijf een reactie