Hartige havermout met spinazie en avocado

door onder Lunch
Kenmerken: , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding , koken , totaal
Voor: 1 persoon
Hartige havermout met spinazie, vegan

Hartige havermout?!? Ja, dat bestaat en het is zelfs best wel lekker. Het lijkt qua smaak en textuur een beetje op risotto, maar het is veel sneller klaar omdat havermout niet zo lang hoeft te koken. Eerlijk is eerlijk, het is een beetje hippievoer. David maak ik er niet blij mee, maar zelf houd ik wel van een experimentele maaltijd af en toe. Ik at het voor de lunch, maar als snelle avondmaaltijd zou ook best okay zijn. Voor het ontbijt vind ik het wat veel van het goede, maar als je een hartige ontbijter bent zou je het eens kunnen proberen.

Ingrediënten

  • 4 blokjes diepvriesspinazie, ontdooid
  • 50 gram havermout
  • 4 eetlepels gare bruine linzen
  • 150 ml ongezoete plantenmelk of water
  • kruiden naar keuze (ik had gedroogde dille en verse koriander)
  • peper en zout naar smaak
  • 1/2 avocado, in plakjes of blokjes (of een paar noten)
  • 1 eetlepel edelgist
    • Bereiding

      Meng in een kom je spinazie, havermout, linzen, kruiden, peper en zout. Zet de kom 2,5 minuten in de magnetron of kook de havermout in een pannetje op het fornuis. Leg de stukjes avocado erop en strooi de edelgist erover. Eventueel kun je nu ook nog wat extra kruiden, peper en zout toevoegen.

4 Reacties

Aurély op 16-2-2017 - 18:00

Onlangs heeft een collega verteld dat ze hartige havermout at, ik kon het bijna niet geloven. En nu zie ik dit en het ziet er héél lekker uit ! Dank je voor het recept, zal ik zeker eens moeten uitproberen.

Martine op 16-2-2017 - 19:24

Leuk Aurely, ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Annet op 2-3-2017 - 8:13

Voor hartige gerechten kan je het beste havergrutten gebruiken, doe ik al zo'n 30 jaar, dus hippievoer valt wel mee 😉 Worden in Amerika veel gebruikt onder de naam steel cut oats en zijn sinds een tijdje ook in NL weer goed verkrijgbaar van het merk de Halm in de natuurvoedingszaken 😀 Sowieso jammer dat grutten tegenwoordig nog zo weinig gebruikt worden in NL. Ze zijn heerlijk en verkrijgbaar in allerlei soorten, haver, boekweit, gerst, tarwe etc. Je kunt ze eigenlijk in ieder gerecht gebruiken waar je ook rijst zou kunnen gebruiken, ideaal voor roerbakgerechten en hel snel klaar.

Martine op 2-3-2017 - 8:35

Dankjewel voor de tips Annet!

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.