Eenvoudig Marokkaans stoofpotje
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Favorieten, Glutenvrij, Peulvruchten, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 35 minuten, totaal 45 minuten |
Voor: | 2-3 personen |
Deze makkelijke en snelle stoofschotel heeft door het fruit en de specerijen een lekker kruidig zoete smaak, fijn als je behoefte hebt aan wat afwisseling in je keuken.
Je kunt dit gerecht eigenlijk met iedere harde groente maken, niet alleen met bloemkool. Voorbeelden zijn: broccoli, koolraap, knolselderij, winterpeen etc. Ik serveerde er gekruide couscous bij, maar dit recept is ook lekker met aardappels, rijst of geroosterde pitabroodjes.
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 1 niet al te grote bloemkool, in roosjes (of, als je die kunt krijgen, zo’n mooie romanesco)
- 1 blik ontvelde tomaten
- 1 klein blikje tomatenpuree (optioneel)
- 1 kop gekookte kikkererwten
- 1 kop water
- 2 teentjes knoflook
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- 1/2 theelepel versgemalen peper
- 1/4 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 1/3 kop stukjes gedroogde abrikozen of (blanke) rozijnen
- optioneel: 1 handje geschaafde amandelen, geroosterd in een droge pan
Bereiding
Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui tot hij bruin begint te worden. Doe de knoflook en specerijen erbij en bak ze even mee. Voeg nu ook de bloemkool, tomaten, kikkererwten water en abrikozen of rozijnen toe. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen tot de bloemkool gaar, maar niet te zacht is. Voeg wat water toe als het geheel te droog wordt. Serveer met volkoren couscous, quinoa of gierst en strooi eventueel wat geschaafde amandelen erover.
7 Reacties
Hoi Marianne,
Dankjewel voor het compliment! Ik ga proberen om nog wat meer tempeh recepten te plaatsen, want wij vinden het zelf ook een heel lekkere eiwit-bron.
Toevallig eten we vanavond precies deze Marrokaanse stoofpot! Vandaag met een mix van bloemkool en broccoli. Ik maak zeker wel eens fouten bij het schrijven van recepten (ondanks dat ik alles drie keer overlees voor ik het post), maar hier gaat het denk ik om een klein misverstandje. Ik bedoel dat je voor dit recept (niet alleen maar) bloemkool kunt gebruiken, maar ook andere groentes. Je kunt dus kiezen om bloemkool of een andere groente te gebruiken.
Schrijf een reactie