Chili met bataat
3 June 2012 onder
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Favorieten, Glutenvrij, Lekker voor kinderen, Peulvruchten, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 20 minuten, totaal 30 minuten |
Voor: | 2-3 personen |
Ik ben dol op chili. Het is heel makkelijk te maken, snel klaar en je kunt er in elke supermarkt de ingrediënten voor kopen. Op vakantie maken we graag 'blikjeschili' (blikjes mais, tomaat, bonen en een zakje kruidenmix) in ons lichtgewicht pannetje op het campingbrandertje.
Het recept wat ik hier geef met bataat (zoete aardappel) is ook een fijne variatie op het chili thema. In plaats van zoete aardappelen kun je ook pompoen gebruiken.
Je kunt de chili serveren in wraps zoals op de foto of gewoon met rijst of een ander gekookt graan erbij. Wij doen er graag wat plakjes avocado bij voor een extra luxe variant.
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 2 à 3 zoete aardappels in blokjes
- 3 tenen knoflook, gesnipperd
- 1 blikje (1 1/2 kop) bruine bonen of kidneybonen
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 1 theelepel oregano
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
- 1/4 theelepel gemalen korianderzaad
3 Reacties
Schrijf een reactie