Chili met bataat

3 June 2012 onder Avondmaaltijd
Kenmerken: , , , , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding 10 minuten, koken 20 minuten, totaal 30 minuten
Voor: 2-3 personen
chili met zoete aardappel, vegetarisch, veganistisch, plantaardig, zonder soja Ik ben dol op chili. Het is heel makkelijk te maken, snel klaar en je kunt er in elke supermarkt de ingrediënten voor kopen. Op vakantie maken we graag 'blikjeschili' (blikjes mais, tomaat, bonen en een zakje kruidenmix) in ons lichtgewicht pannetje op het campingbrandertje. Het recept wat ik hier geef met bataat (zoete aardappel) is ook een fijne variatie op het chili thema. In plaats van zoete aardappelen kun je ook pompoen gebruiken. Je kunt de chili serveren in wraps zoals op de foto of gewoon met rijst of een ander gekookt graan erbij. Wij doen er graag wat plakjes avocado bij voor een extra luxe variant.

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 à 3 zoete aardappels in blokjes
  • 3 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 blikje (1 1/2 kop) bruine bonen of kidneybonen
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/4 theelepel gemalen korianderzaad

Bereiding

Verhit een scheutje olie in een diepe pan en roerbak de ui en blokjes zoete aardappel tot de aardappel beetgaar is. Doe nu de overige ingrediënten erbij en breng het geheel aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat de chili 10 à 20 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken goed kunnen mengen.

3 Reacties

Mindy op 3-6-2012 - 23:23
(My version) Ik had geleent de gantza zach alein en het versteet! (Google translate's version) Ik heb het hele ding in mijn eentje en begrepen!
willeke op 17-8-2016 - 21:35
Ik maak dit sinds ik vegan eet elke woensdag, alleen gooi ik er paprika poeder doorheen ipv chili en knoflookpoeder ipv vers. Maar het blijft lekker!!
Martine op 17-8-2016 - 22:48
Fijn om te horen Willeke! Wij vinden dit recept ook nog steeds erg lekker.

Schrijf een reactie