Capucijners en champignons in tomatensaus met salie

door onder Avondmaaltijd
Kenmerken: , , , , ,
Voor: 2-3 personen

Door de aparte smaak van capucijners en salie is dit het perfecte recept voor als je eens iets anders wilt eten dan anders. Het is ook nog eens in minder dan een half uur klaar, dus erg fijn voor een snelle doordeweekse maaltijd. Als je geen salie hebt (o.a. te koop bij Albert Heijn), kun je eventueel ook tijm gebruiken. Dit recept is een aangepaste versie van een recept op de website van Albert Heijn.

Ingrediënten

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 bakje lekker verse champignons, in plakjes
  • 1 potje jonge capucijners/velderwtjes, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 theelepel salie
  • 1/4 theelepel versgemalen peper
  • 1 theelepel bouillonpoeder

Bereiding

Verhit op middelhoog vuur een flinke scheut olie in een brede diepe pan en fruit de ui tot hij glazig is. Doe de champignons erbij en bak tot ze hun vocht hebben losgelaten en een beetje bruin beginnen te worden. Voeg nu ook de overige ingrediënten toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat het geheel nog 10 minuutjes sudderen en eventueel een beetje inkoken. Serveer met quinoa, pasta of een ander graan.

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.