Borrelnootjes van geroosterde kikkererwten
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Glutenvrij, Peulvruchten, Zonder soja |
---|---|
Voor: | Maakt anderhalve kop borrelnootjes |
Gekookte kikkererwten kun je in een handomdraai omtoveren tot gezonde knapperige borrelnootjes. Lekker als verantwoord tussendoortje, origineel hapje voor feestjes en zelfs in salades. Met de smaak kun je naar hartenlust experimenteren.
Ingrediƫnten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
- 2 koppen gekookte kikkererwten (uit blik kan ook), goed uitgelekt en afgedroogd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel cajennepeper
- 1/2 theelepel salie of tijm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng in een kom de kikkererwten met de olie en smaakmakers. Bedek een bakblik met bakpapier en verdeel hierover de gemarineerde kikkererwten. Schuif het rooster in de oven en bak 40 minuten. Schep de erwten halverwege een keer om. De kikkererwten zijn nu goudbruin en licht knapperig. Zet de oven uit, schep de erwten weer om en doe dan de deur van de oven weer dicht en laat de kikkererwten er nog een aantal uur in (bijvoorbeeld een hele nacht) om verder uit te drogen en af te koelen. Ze zullen nu nog knapperiger worden. Als ze goed droog zijn blijven de erwten in een afgesloten pot meer dan een week goed.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng in een kom de kikkererwten met de olie en smaakmakers. Bedek een bakblik met bakpapier en verdeel hierover de gemarineerde kikkererwten. Schuif het rooster in de oven en bak 40 minuten. Schep de erwten halverwege een keer om. De kikkererwten zijn nu goudbruin en licht knapperig. Zet de oven uit, schep de erwten weer om en doe dan de deur van de oven weer dicht en laat de kikkererwten er nog een aantal uur in (bijvoorbeeld een hele nacht) om verder uit te drogen en af te koelen. Ze zullen nu nog knapperiger worden. Als ze goed droog zijn blijven de erwten in een afgesloten pot meer dan een week goed.
2 Reacties
Schrijf een reactie