Afsluiting budgetchallenge
Kenmerken: | Budgetvriendelijk |
---|
Vandaag is de laatste dag van de Vegan Month of Food en van de budgetchallenge. Ik vond het erg leuk om mee te doen, en ik heb denk ik ook veel geleerd. De komende weken gaan we rustig door met budgetvriendelijk eten, maar op een iets minder obsessieve manier dan de afgelopen maand.
Deze laatste week heeft het gewone leven al weer een beetje de regie overgenomen. Het is niet gelukt om iedere dag een recept te posten. Desondanks is het wel gelukt om deze maand 20 recepten en andere eetervaringen te posten, het minimum voor Vegan MoFo. Ik ben best tevreden dat ik dit naast mijn werk en andere drukke bezigheden voor elkaar heb gekregen.
Ook het budget hebben we af en toe een beetje losgelaten, al heb ik veel wijze lessen van de budgetchallenge nog goed ik de praktijk kunnen brengen. We aten groente van de markt en producten die bij de supermarkt in de aanbieding waren, zoals de nieuwe lupine nuggets van Vivera. Ook heb ik nog veel zelf gemaakt, zoals boterhamworst, pizzadeeg en vegan mozzarella. Dat wil ik zeker blijven doen, al vind ik het ook goed en belangrijk om af en toe kant-en-klare vegan producten te kopen om de markt te stimuleren (en omdat het lekker en makkelijk is natuurlijk!).
In totaal gaf ik deze week € 17,20 uit aan eten. Fijn om te weten dat je als vegan makkelijk rond de € 2,50 per dag kunt blijven, ook als je een paar maaltijden wat luxer maakt. Daar kan het Nibud nog een lesje van leren!
Mijn weekmenu
Maandag (€ 1,75)
Ontbijt: havermoutpap met pindakaas, rozijnen en kaneel (€ 0,10)
Lunch: 4 boterhammen met hummus, komkommer en tomaat (€ 0,40)
Avondeten: Indiase curry met wortel-kikkererwtenballetjes en rijst, recept moet nog verbeterd worden (€ 0,60)
Tussendoortjes: 1 bakje vers gekookte kidneybonen (€0,10), 1 pakje sesamcrackers (€ 0,15), 1 pakje Lu minicrackers (€ 0,15), 1 grote wortel (€ 0,10), 1 appel (€ 0,15)
Dinsdag (€ 3,25)
Ontbijt: havermoutpap met pindakaas, rozijnen en kaneel (€ 0,10)
Lunch: overgebleven Indiase curry met wortel-kikkererwtenballetjes (€ 0,50)
Avondeten: pasta met tomatensaus en tofureepjes (€ 2,20)
Tussendoortjes: 1 groot glas thee (€ 0,05), 2 sesamrepen van De Plantaardige Keuken (€ 0,15); wortels met hummus (€ 0,25)
Woensdag: (€ 1,65)
Ontbijt: havermoutpap met pindakaas, rozijnen en kaneel (€ 0,10)
Lunch: pannenkoeken met meegebakken sesamzaad en appelstroop (€ 0,25)
Avondeten: roti curry zonder seitan, met pitabrood (€ 0,75)
Tussendoortjes: hartige muffin met hummus (€ 0,20), 2 sesamrepen van De Plantaardige Keuken (€ 0,15), 4 lijnzaad crackers (€ 0,15), 1 groot glas thee (€ 0,05)
Donderdag (€ 3,85)
Ontbijt: 3 rijstwafels met zelfgemaakte pompoenpitpasta en appelstroop (€ 0,20)
Lunch: bakje harira soep uit de vriezer met brood (€ 0,60)
Avondeten: Vivera lupine nuggets met hot saus met bataat-appelpuree en een maïskolf (€ 2,25)
Tussendoortjes: gedroogde abrikozen (€ 0,50), Lu minicrackers met hummus (€ 0,30)
Vrijdag (€ 3,50)
Ontbijt: havermoutpap met pindakaas, rozijnen en kaneel (€ 0,10)
Lunch: broodje met avocado (€ 2,00)
Avondeten: 1/4 plaatpizza met tomaat, courgette, moxarella, pesto en knoflook (€ 0,50)
Tussendoortjes: 1 flesje bier (€ 0,60), 1 bakje chips (€ 0,30)
Zaterdag (€ 2,15)
Ontbijt: rijstpap met sojamelk, rozijnen en kaneel (€ 0,25)
Lunch: overgebleven pizza van vrijdag (€ 0,50)
Avondeten: ratatouille salade uit de oven met tempeh met pestorijst, recept volgt binnenkort (€ 0,90)
Tussendoortjes: 1 pakje sesamcrackers (€ 0,15), 1 pakje Lu minicrackers (€ 0,15), een paar Donkers Sinassnippers (€ 0,20)
Zondag (€ 1,05)
Ontbijt: havermoutpap met pindakaas, rozijnen en kaneel (€ 0,10)
Lunch: pitabroodjes met seitanworst, tomaat, augurk en ajvar (€ 0,35)
Avondeten: shepherds pie met linzen van de Veganchallenge (bij Davids oma)
Tussendoortjes: 1 pakje Lu minicrackers met cashewroomkaas (€ 0,30), Rittersport marsepein chocola (€ 0,30)
6 Reacties
Schrijf een reactie