Indiase rode linzensoep
11 April 2012 onder
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Glutenvrij, Peulvruchten, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 5 minuten, koken 30 minuten, totaal 35 minuten |
Voor: | 2 personen |
Deze soep is lekker romig en heeft een warme Indiase smaak. Hij is erg makkelijk te maken en geschikt als lunch of lichte avondmaaltijd. Serveer met chapatti’s of naanbrood.
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 1/2 theelepel garam massala
- 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 mespunt kurkuma
- 1 mespunt chilipoeder
- 1 blik tomatenblokjes in sap (400 g)
- 100 g rode linzen
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 4 dl water
- 50 g kokos santen (creamed coconut)
Bereiding
Snipper de ui en de knoflook en fruit ze enkele minuten met een scheutje olie in je soeppan. Voeg de specerijen toe en fruit die kort mee. Doe de tomaten, linzen overige ingediënten erbij en breng alles aan de kook. Roer even goed door tot de santen is opgelost. Zet het vuur laag en laat de soep een half uur rustig pruttelen. Roer af en toe door, zeker aan het einde van de kooktijd, zodat het niet aanbrandt.
7 Reacties
Schrijf een reactie