Venkel en witlof uit de oven
Kenmerken: | Glutenvrij, Koolhydraatarm |
---|---|
Voor: | 2-3 personen |
Ik had een venkelknol en een paar stronkjes witlof uit ons groentepakket die nodig opgemaakt moesten worden. In zo'n geval vul ik meestal de namen van de groentes in op Google, om te kijken of er recepten voor die combinatie te vinden zijn. En jawel hoor, op de website van AH stond een recept voor witlof met venkel uit de oven. Er werd wel kaas in gebruikt, dus die heb ik vervangen met een beetje veganistische kaas van No Muh. In plaats van vegankaas zou je ook extra walnoten of wat pijnboompitten kunnen gebruiken.
Albert Heijn raadt ons aan dit gerecht te serveren met pasta, maar wij aten er dit keer quinoa bij. Gepofte aardappelen zouden er ook goed bij smaken. Als je het liever koolhydraatarm houdt kun je er een vegaburger of plantaardig worstje bij eten.
Ingrediënten
- 3 stronken witlof
- 1 venkelknol
- 2 el olijfolie of koolzaadolie met botersmaak
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel versgemalen peper
- 50 g pittige plantaardige kaas zoals No Muh spicy, in kleine blokjes
- 30 g walnoten, grof gehakt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de ingedroogde uiteindes van de venkel en witlof en snijd ze in de lengte in reepjes. Verwijder eventueel ook de bittere kern van de witlof (dit doe ik zelf nooit). Leg de groente in een ruime ovenschaal, verdeel de olie, zout en peper erover en schep ze om zodat de olie goed verdeeld wordt.
Zet de schaal in de oven en laat de de groente 30 à 40 minuten roosteren tot de venkel gaar is. Schep ze halverwege de baktijd nog een keer om. Haal de groente uit de oven, leg ze op een bord en strooi de kaas en gehakte walnoten erover.
1 Reacties
Schrijf een reactie