Indiase curry met bloemkool en kikkererwten
2 April 2012 onder
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Glutenvrij, Peulvruchten, Supermarktvriendelijk, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 10 minuten, koken 20 minuten, totaal 30 minuten |
Voor: | 2-3 personen |
Lekkere Indiaas gekruide bloemkool met kokos en tomaat. Als de bloemkool in het seizoen is eten we dit bijna iedere week!
Ingrediënten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
- 1 ui, gesnipperd
- 1 halve bloemkool
- 3 tenen knoflook, gesnipperd
- 2 theelepels gemberpoeder of geraspte verse gember
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- 1 theelepel garam massala
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 1 blik tomatenstukjes
- 1 kop kikkererwten
- 50 gram kokos santen (creamed coconut)
- 1/2 kop water
- 1/4 kop diepvries doperwtjes (optioneel, leuk voor de kleur)
Bereiding
Roerbak de ui en de bloemkoolroosjes tot de bloemkool beetgaar is (voeg eventueel een scheutje water toe als het drijgt aan te bakken). Voeg de knoflook, gember en specerijen toe en bak even mee. Doe doe de tomatenstukjes, kikkererwten, santen, water en eventueel doperwtjes erbij. Laat nog 10 minuten sudderen tot de bloemkool helemaal gaar is. Serveer met rijst of couscous
6 Reacties
Schrijf een reactie