Hartige havermout met spinazie en avocado
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Eiwitrijk, Glutenvrij, Peulvruchten, Snel klaar, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 5 minuten, koken 5 minuten, totaal 10 minuten |
Voor: | 1 persoon |
Hartige havermout?!? Ja, dat bestaat en het is zelfs best wel lekker. Het lijkt qua smaak en textuur een beetje op risotto, maar het is veel sneller klaar omdat havermout niet zo lang hoeft te koken. Eerlijk is eerlijk, het is een beetje hippievoer. David maak ik er niet blij mee, maar zelf houd ik wel van een experimentele maaltijd af en toe. Ik at het voor de lunch, maar als snelle avondmaaltijd zou ook best okay zijn. Voor het ontbijt vind ik het wat veel van het goede, maar als je een hartige ontbijter bent zou je het eens kunnen proberen.
Ingrediënten
- 4 blokjes diepvriesspinazie, ontdooid
- 50 gram havermout
- 4 eetlepels gare bruine linzen
- 150 ml ongezoete plantenmelk of water
- kruiden naar keuze (ik had gedroogde dille en verse koriander)
- peper en zout naar smaak
- 1/2 avocado, in plakjes of blokjes (of een paar noten)
- 1 eetlepel edelgist
Bereiding
Meng in een kom je spinazie, havermout, linzen, kruiden, peper en zout. Zet de kom 2,5 minuten in de magnetron of kook de havermout in een pannetje op het fornuis. Leg de stukjes avocado erop en strooi de edelgist erover. Eventueel kun je nu ook nog wat extra kruiden, peper en zout toevoegen.
4 Reacties
Schrijf een reactie