Witte bonen ‘feta’ salade met tomaat

18 June 2014 onder Lunch, Salades
Kenmerken: , , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding 5 minuten, koken 0 minuten, totaal 5 minuten
Voor: Lunch 1 persoon
Witte bonensalade met tomaat, vegan

Dit is mijn nieuwe favoriete lunchsalade: super smaakvol, vult goed, eenvoudige ingrediënten, en de bereiding is net zo snel als het smeren van een paar boterhammen. Hij is het lekkerst als de smaken even goed de tijd krijgen om in te trekken. Ideaal om 's morgens al klaar te maken en mee te nemen voor de lunch. De hoeveelheden in dit recept zijn voor één persoon, maar je kunt makkelijk meer maken.

Ik kwam ergens een recept voor 'witte bonen feta' tegen. Witte bonen smaken natuurlijk niet echt naar feta (vegans kunnen niet toveren!), maar de romige bonen en de kruidige dressing maken van deze salade wel een heerlijk hartige smaakbom waarin je de kaas niet mist. De ingrediënten lijken misschien een beetje té simpel, maar het resultaat is echt ongelofelijk lekker. Probeer het zelf!

Ingrediënten

1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok

  • 1 1/2 kop (250 g) gekookte witte bonen
  • 1/4 theelepel gedroogde tijm of basilicum
  • 1 mesuntje knoflookpoeder (optioneel)
  • 1 1/2 theelepel (witte) balsamico-azijn of wijnazijn
  • 1 theelepel extra vergine olijfolie
  • 1 à 2 tomaten, in plakjes of stukjes
  • 2 eetlepels pompoenpitten of pijnboompitten

Bereiding

Meng de bonen met de kruiden, azijn en olie en laat even intrekken. Leg de gesneden tomaten op een bord en verdeel het bonenmengsel erover, of hussel alles lekker door elkaar in een kom. Strooi tot slot de pompoenpitten of pijnboompitten erover.

4 Reacties

Alynda op 19-6-2014 - 13:55
Klinkt goed! Volgens mij heb ik nog witte bonen in de vriezer.. hmm :-)
Martine op 19-6-2014 - 14:02
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt :-)
tinyhogeling op 17-4-2021 - 1:14
hallo ik heb marinebonen wat kan ik er mee ? is daar een recept voor/
Martine op 26-4-2021 - 9:59
Hoi Tiny, marinebonen/navy beans zijn heel veelzijdige kleine witte boontjes. Ze zijn lekker als 'baked beans' of witte bonen in tomatensaus en in Italiaanse soepen en stoofpotjes zoals ministrone en pasta e fagioli. Vrijwel alle recepten voor witte bonen zijn geschikt.

Schrijf een reactie