Indiase curry met bloemkool en kikkererwten

2 April 2012 onder Avondmaaltijd
Kenmerken: , , , ,
Bereidingstijd: voorbereiding 10 minuten, koken 20 minuten, totaal 30 minuten
Voor: 2-3 personen

Lekkere Indiaas gekruide bloemkool met kokos en tomaat. Als de bloemkool in het seizoen is eten we dit bijna iedere week!

Ingrediënten

1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 halve bloemkool
  • 3 tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 theelepels gemberpoeder of geraspte verse gember
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel garam massala
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 kop kikkererwten
  • 50 gram kokos santen (creamed coconut)
  • 1/2 kop water
  • 1/4 kop diepvries doperwtjes (optioneel, leuk voor de kleur)

Bereiding

Roerbak de ui en de bloemkoolroosjes tot de bloemkool beetgaar is (voeg eventueel een scheutje water toe als het drijgt aan te bakken). Voeg de knoflook, gember en specerijen toe en bak even mee. Doe doe de tomatenstukjes, kikkererwten, santen, water en eventueel doperwtjes erbij. Laat nog 10 minuten sudderen tot de bloemkool helemaal gaar is. Serveer met rijst of couscous

6 Reacties

Bo-Ann op 11-1-2017 - 19:54
Zojuist gegeten, het was erg lekker. Ik heb de roosjes wel 3 minuten voorgekookt, wij houden van iets minder 'bite'. Ontzettend makkelijk recept. Vaak voeg ik bij curry's wat zout toe om de smaken wat omhoog te halen, maar dat was niet nodig. Ga ik zeker vaker maken!
Martine op 12-1-2017 - 21:31
Fijn dat het lekker was Bo-Ann!
Petra op 30-10-2018 - 17:11
Martine, zojuist voor de zoveelste maal deze curry gemaakt, super lekker! Ik ben een fan van al je recepten👍
Martine op 31-10-2018 - 17:15
Super fijn om te horen Petra!
Marg op 8-11-2018 - 7:56
We vonden het een heerlijke schotel, echt een toprecept. Had even geen erwtjes meer, maar wat diepvriesspinazie deed het ook goed. Bedankt voor al je inspiratie!
Martine op 8-11-2018 - 17:09
Leuk om te horen Marg! Met spinazie lijkt me ook lekker inderdaad.

Schrijf een reactie