Pompoencurry met prei en kikkererwten
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Glutenvrij, Snel klaar, Supermarktvriendelijk, Wintergerecht, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 15 minuten, koken 20 minuten, totaal 45 minuten |
Voor: | 3-4 personen |
Vorige week zat er een pompoen in ons groentepakket. De herfst komt er weer aan! Tijd om wat recepten met wintergroentes op te zoeken. Dit is een eenvoudige maar wel heel lekkere groentecurry met een fijne pittige smaak. Lekker makkelijk voor een doordeweekse avond.
Om mezelf wat moeite te besparen schil ik pompoenen meestal niet. Ik schraap de zaden eruit en snijd eventueel de bruine bultjes van de schil. De rest van de schil wordt tijdens het koken vanzelf zacht. Blokjes pompoen met schil blijven iets steviger dan zonder schil, maar wat extra beet is juist wel lekker vinden wij.
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 1 kleine (500 g) pompoen, uitgehold en in blokjes, schillen is niet nodig
- 2 preien, in ringen
- 3 tenen knoflook, gesnipperd
- 1 blik (1 1/2 kop) gekookte kikkererwten
- 1 blik ontvelde tomaten, in stukjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 300 ml water
- 1 1/2 theelepel bouillonpoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel tijm (optioneel)
- 1/4 theelepel zwarte peper
Bereiding
Verhit olie in een grote pan met een deksel en fruit de ui tot hij glazig is. Voeg overige ingredienten toe en meng ze goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook en het op laag tot middelhoog vuur 15-20 minuten stoven tot de pompoen gaar is. Roer af en toe door en voeg eventueel wat extra water toe zodat de saus niet aanbrandt. Haal de pan van het vuur en laat gekookte curry liefst nog 10 minuten staan om de smaken wat meer te laten mengen. Wij eten dit graag met quinoa, maar rijst, couscous, bulgur of pasta is het ook heerlijk.
5 Reacties
Schrijf een reactie