Glüh-appelsap
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Feestdagen, Glutenvrij, Lekker voor kinderen, Suikervrij, Zonder soja |
---|---|
Voor: | 6-7 personen |
We vierden dit jaar voor de afwisseling eens een alcoholvrij Oud en Nieuw. Om toch een bijzonder drankje te hebben voor de toast om 12 uur, maakte ik glüh-appelsap met specerijen. Het ruikt net zo lekker als glühwijn en heeft een mooie warme goud-achtige kleur en een sterke kruidige smaak. De smaken moeten liefst een paar uur trekken, dus het is leuk om te maken op een koude winteravond of -middag.
Ingrediënten
- 4 kruidnagels
- 5 kardemompeulen
- 2 stukjes steranijs
- 1 kaneelstokje
- 1 mandarijn of kleine sinaasappel
- 1 1/2 liter appelsap (neem troebele appelsap als je zeker wilt zijn dat het niet met dierlijke hulpstoffen gezuiverd is)
Bereiding
Doe de kruidnagels, kardemonpeulen en steranijs eventueel in een thee-ei zodat je ze straks makkelijk kunt verwijderen. Boen de schil van de mandarijn of sinaasappel schoon, snijd hem in plakjes en peuter de pitjes eruit.
Doe het thee-ei, het kaneelstokje en de plakjes mandarijn of sinaasappel met de appelsap in een grote pan. Doe een deksel op de pan en verwarm het sap een uurtje of twee op laag vuur. Laat het niet koken! Verwijder de specerijen en citrusplakjes. Verdeel het warme glühsap met een soeplepel over 6 à 7 glazen of bekers.
Als je sap over hebt, kun je dit laten afkoelen en een paar dagen in de koelkast bewaren. Voor het drinken even opnieuw opwarmen.
Schrijf een reactie