Budgetchallenge week 1
Kenmerken: | Budgetvriendelijk |
---|
Op de foto zie mijn de 'oogst' van de plaatselijke markt deze week. Zeven zakken groente: tomaat, paprika, snijbonen, aubergine, knoflook, broccoli en wortels, elk voor één euro. Daarmee heb ik de hele week gekookt, en er is nog best veel over.
Ik heb besloten om alleen mijn eigen maaltijden bij te houden voor de budgetchallenge. David eet vaak net iets andere dingen dan ik (tussendoortjes, broodbeleg etc.), dus het is te veel werk om dat ook allemaal op te schrijven en uit te rekenen. Deze eerste week van de budgetchallenge had voor mij maar vijf dagen, omdat ik vanaf morgen (zaterdag) op congres ben en dus 'verplicht' buiten de deur eet.
Ook deze week heb ik al een keer niet thuis gegeten. Dinsdag was er was een barbeque van mijn werk op het strand bij Katwijk. Er waren geen vegan vleesvervangers, dus ik heb zelf een Vivera burger meegenomen en verder lekker meegegeten van de salades en heerlijke frietjes die de catering had klaargemaakt.
Deze week heb ik rond 3 euro per dag uitgegeven aan eten. Zo ga ik de budgetchallenge niet winnen, maar dat hoeft voor mij ook niet. We besparen flink in vergelijking met wat we de laatste tijd uitgaven (5-6 euro per dag), dus dat vind ik voorlopig prima. Volgens het Nibud zou ik (en andere vrouwen van mijn leeftijd met een tweepersoons huishouden) € 5,85 nodig hebben voor een gezonde gevarieerde voeding. Daar zat ik deze week dus ruimschoots onder.
Als je op het lijstje hieronder kijkt, zul je zien dat ik al één regel van de budgetchallenge aan mijn laars gelapt heb. Ik eet namelijk geen twee stuks fruit per dag. Dat is niet om extra geld te besparen, ik houd gewoon niet zo heel erg van fruit. Ik eet wel graag veel groente, dus op die manier kom ik toch aan mijn vezels en vitamientjes. Sorry Alynda!
Mijn weekmenu
Maandag (€ 3,10)
Ontbijt: 3 rijstwafels met appelstroop en amandelpasta (€ 0,45)
Lunch: 4 boterhammen met zelfgemaakte witte bonenhummus, tomaat, komkommer en een restje rucola (€ 0,95)
Avondeten: Snijbonen-linzen stoofschotel met hartige aardappelpuree (€ 1,00), chocoladepudding uit de oven (€ 0,25), dit recept krijg je volgende week!
Tussendoortjes: 1 groot glas water met siroop (0,05), 2 rozijnenkoekjes (€ 0,15), 3 rauwe worteltjes met een beetje mosterd en ketchup (€ 0,15), een handje witte druiven (€ 0,10)
Dinsdag (€ 2,35)
Ontbijt: muesli met sojamelk (€ 0,30)
Lunch: Marokaanse harira met geroosterd brood en hummus (€ 0,70)
Avondeten: BBQ van het werk, 1 Vivera beanburger meegenomen (€ 1,15)
Tussendoortjes: 1 groot glas thee (€ 0,05), 2 rozijnenkoekjes (€ 0,15)
Woensdag (€ 2,17)
Ontbijt: 3 rijstwafels met appelstroop en zelfgemaakte pompoenpitpasta (€ 0,20)
Lunch: 2 pitabroodjes met seitan shoarma, hummus, tomaat en linzenkiemen (€ 0,65)
Avondeten: kerriesoep met zomergroente van de markt (€ 0,80)
Tussendoortjes: 1 groot glas water met siroop (0,05), 1 rozijnenkoekje (€ 0,07), 1 pakje Lu minicrackers (€ 0,16), 1 pakje sesamcrackers (€ 0,14), worteltjes met een beetje mosterd (€ 0,10)
Donderdag (€ 2,59)
Ontbijt: 3 rijstwafels met appelstroop en zelfgemaakte pompoenpitpasta (€ 0,20)
Lunch: kerriesoep met zomergroente en brood met hummus (€ 0,85)
Avondeten: pasta met tempeh, broccoli en kaassaus (€ 1,15)
Tussendoortjes: 1 groot glas water met siroop (0,05), 3 euroshopper biscuitjes (€ 0,05), 1 pakje sesamcrackers (€ 0,14), rauwe worteltjes met een beetje mosterd (€ 0,10)
Vrijdag (€ 3,75)
Ontbijt: 3 rijstwafels met appelstroop en zelfgemaakte pompoenpitpasta (€ 0,20)
Lunch: pannenkoeken met appelstroop (€ 0,25)
Avondeten: gevulde aubergine uit de oven met pitabroodjes en hummus (€ 1,20)
Tussendoortjes: 5 lijnzaad crackertjes (€ 0,20), 5 gedroogde abrikozen (€ 0,30), 1 bakje chips (€ 0,30), 1 luxe biertje (€ 1,20)
4 Reacties
Schrijf een reactie