Broodje gezond van David
Kenmerken: | Favorieten, Snel klaar, Zomergerecht |
---|---|
Voor: | 2 personen |
David was altijd een enorme fan van de broodjes van Delifrance. Jammergenoeg heeft deze keten geen enkele vegan optie, dus we komen er eigenlijk nooit meer. Zijn lievelingsbroodje was een baguette met o.a. kaas, maïs en dillesaus. Hij wilde dit broodje graag een keer veganiseren, en dat is heel goed gelukt! We eten het nu regelmatig, want het is makkelijk te maken en lekker snel klaar.
Net als een traditioneel 'broodje gezond', is Davids nieuwe lievelingsbroodje niet enorm gezond, al zit het wel bomvol groente en avocado. Eén baguette is zo een complete (avond)maaltijd. Het is bovendien een goeie rekoefening voor je kaakspieren. ;-) Als je er nog meer groente bij wilt, kun je er extra salade naast serveren.
Ingrediënten
- 2 (afbak) baguettes
- 4 eetlepels naturel sojayoghurt (ik gebruik Alpro Mild&Creamy)
- 1 eetlepel plantaardige mayonaise
- 1 theelepel gedroogde dille
- 1 mespunt knoflookpoeder
- 2 à 3 plakken plantaardige kaas (bijv. Wilmersburger of Violife)
- 1/4 kleine ui, dun gesneden (optioneel)
- 1 kleine paprika, in reepjes
- 1 avocado, in reepjes
- 1 wortel, geraspt
- 4 eetlepels maïskorrels uit blik
Bereiding
Bak de baguettes volgens de aanwijzingen op de verpakking af en laat ze vervolgens een beetje afkoelen. Meng ondertussen de yoghurt, mayonaise, dille en knoflookpoeder tot een gladde dressing. Snijd en rasp ook de groente zodat alles klaar ligt.
Snij de broodjes open als ze voldoende afgekoeld zijn en beleg ze met de kaas, ui, paprika, avocado, wortel en maïskorrels. Verdeel nu de dillesaus erover. Overgebleven groente en dressing die niet op het broodje passen kun je ernaast serveren als een salade.
13 Reacties
Schrijf een reactie