Spinazie-tomatenschotel met vegaworst en aardappeltjes
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Lekker voor kinderen, Snel klaar |
---|---|
Voor: | 2-3 personen |
Spinazie, tomaat en aardappel is misschien niet bepaald een voor de hand liggende combinatie, maar het is wel heel lekker! Een extra voordeel van deze eenpansmaaltijd is dat hij binnen een half uurtje op tafel staat. Dit gerecht is heel lekker met onze zelfgemaakte seitanworstjes, maar kant-en-klare vegaworst is ook goed. Behalve spinazie kun je ook andere bladgroente gebruiken, zoals paksoi, snijbiet, komatsuna etc.
Ingrediƫnten
- 2 uien, in halve ringen
- 3 tenen knoflook, gesnipperd
- 350 g voorgekookte krielaardappeltjes, in stukken
- 1 blik ontvelde tomaten, in stukjes
- 1 theelepeltje bouillonpoeder
- 1 theelepelje gedroogde tijm
- 1/2 theelepel versgemalen peper
- 150 g plantaardige worst, in schijfjes
- 400 g verse spinazie of andere bladgroente, in reepjes
Bereiding
Fruit de uien in een flinke scheut olie tot ze glazig zijn. Voeg de aardappeltjes en knoflook toe en bak ze even mee. Doe de tomatenstukjes, bouillonpoeder, tijm en peper erbij en laat alles een paar minuten sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Doe dan de worst en de spinazie erbij, warm de saus rustig door en schep alles om tot de groente slinkt. Wij vinden het lekker als de spinazie niet helemaal platgekookt is, dus ik zet het vuur vrij snel uit. Als je het wel door en door gaar wilt hebben kun je het nog even laten sudderen.
2 Reacties
Schrijf een reactie