Super snel pizzabrood
Kenmerken: | Budgetvriendelijk, Favorieten, Feestdagen, Lekker voor kinderen, Snel klaar, Zomergerecht, Zonder soja |
---|---|
Bereidingstijd: | voorbereiding 15 minuten, koken 15 minuten, totaal 30 minuten |
Voor: | 2-4 personen |
Toen David en ik nog vegetarisch aten was dit kaas-uienbrood een vast feestnummer in het weekend. Ik had het al een poos niet meer gemaakt, maar met vegan kaas is het eigenlijk ook heel lekker, dus ik denk dat deze weer eens wat vaker op tafel gaat verschijnen.
Doordat je Turks brood als basis gebruikt is dit recept super snel klaar. Binnen een half uurtje kan het op tafel staan. Het is ook een handige manier om oud brood op te maken. Dit recept is leuk om te serveren bij een brunch of als hapje bij de borrel. Met een kop soep erbij is het ook prima geschikt als avondmaaltijd.
Ingrediƫnten
- 1/2 rond Turks brood (pide)
- 70 gram vegan geraspte kaas die goed smelt, zoals Violife for pizza
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 1 kleine ui, in dunne halve ringetjes
- 1 tomaat, in dunne plakjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het brood open, zodat je twee dunne helften hebt. Leg de helften met de snijkant naar boven op een ovenrooster of bakplaat. Beleg het brood met de kaas, oregano, ui en tomaat.
Schuif het brood in de oven en bak het 15 minuten tot de groente gaar zijn en de randjes van het brood goudbruin worden. Snij het brood in puntjes en serveer.
4 Reacties
Schrijf een reactie