Voedingsadvies

Wil je afvallen, aankomen of gewoon gezonder gaan eten? Samen gaan we op zoek naar de beste manier waarop jij je doelen kunt bereiken. Ik ben gespecialiseerd in alles wat met plantaardige voeding te maken heeft. Ik check of je alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt en geef slimme tips over hoe je je eetmomenten gezonder, lekkerder en makkelijker maakt. Ik begeleid vooral veel veganisten en vegetariërs, maar iedereen is welkom! Vaak kun je de kosten terugkrijgen van je zorgverzekering. Op deze pagina vind je verschillende vormen van coaching die je bij mij kunt doen. Er is een ‘voedingsstoffen scan’, vegan coaching en voedingscoaching, maar mengvormen zijn ook mogelijk! Neem gewoon contact op en vertel me waar jij behoefte aan hebt. De consults doe ik online met een videogesprek zoals Skype of een geschreven chat (afhankelijk van wat jij prettig vindt). Dat kan even onwennig zijn, maar het werkt eigenlijk heel goed! Na afloop krijg je een korte samenvatting van mijn advies per mail opgestuurd. Misschien heb je aan één of twee consults voldoende, maar als je langer begeleid wilt worden kan dat ook. Dat besluiten we in overleg, nadat we samen hebben gekeken wat jouw doelen zijn. Als gewichtsconsulent kan ik alleen gezonde mensen begeleiden. Als je gezondheidsklachten hebt verwijs ik je graag door naar een vegan diëtist. Neem gewoon contact op als je hierover twijfelt, dan kijken we bij wie je het beste terecht kunt.

Voedingsstoffen scan

Vraag je je af of je wel alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt en twijfel je welke supplementen je zou moeten nemen? Bij deze snelle ‘scan’ kijk ik aan de hand van een voedingsdagboekje en vragenlijst hoe jij met simpele aanpassingen je dieet helemaal volwaardig kunt maken! Als aanvulling op het voedingsadvies krijg je informatie over essentiële voedingsstoffen zoals vitamine B12, calcium en omega 3 vetzuren, plus tips voor goede betaalbare supplementen. Tijdens het consult mag je uiteraard je vragen over voedingstoffen en gezonde voeding stellen.

Details

Kosten: € 60,- voor de analyse van het voedingsdagboek en een consult van 30 minuten. Gezinnen krijgen korting. Per extra gezinslid betaal je € 25,-. Stuur een mailtje naar contact(at)vegetus.nl om contact op te nemen.

“Als ik iets aan Martine vraag dan weet ik zeker dat ik op haar antwoord kan vertrouwen! Ze geeft heldere en deskundige antwoorden en adviezen. Ze geeft ALTIJD antwoord en mocht het eens voorkomen dat ze iets (nog) niet weet dan zegt ze dat ook eerlijk. Haar antwoorden en adviezen zijn altijd onderbouwd.” – Marijke Mollema


Vegan coaching

Wil je (vaker) vegan gaan eten, maar weet je niet goed waar te beginnen? Ik help je op weg! Ik ben een soort wandelende veganisme database, en heb voor bijna iedere vraag of probleem een passende oplossing. Zo word je overgang naar plantaardig eten een makkie! Ik kan bijvoorbeeld helpen met het maken van een handig weekmenu, tips geven voor sociale situaties en alternatieven zoeken voor je favoriete maaltijden en snacks. Jouw persoonlijke doelen staan hierbij centraal. Doe je het voor de dieren, het milieu, je eigen gezondheid of van alles een beetje? Ik pas mijn tips erop aan.

Details

Kosten: € 60,- voor een intake van een uur. Daarna € 30,- voor vervolgconsulten van 30 minuten. Stuur een mailtje naar contact(at)vegetus.nl om contact op te nemen.

Voedingscoaching

Heb je al allerlei diëten geprobeerd of vind je het moeilijk om betrouwbare informatie over gezonde voeding te vinden? Ik help je als BGN gewichtsconsulent graag op weg naar een duurzame gezonde leefstijl waarin lekker vers eten en met plezier bewegen centraal staan. Ik denk met je mee en geef praktische adviezen die passen bij jouw persoonlijke doelen en voorkeuren. In de begeleiding is veel aandacht voor hindernissen in je omgeving die het moeilijk maken om je goede voornemens uit te voeren en vol te houden. Het doel is dat jij je weer lekker gaat voelen in je lijf. Als gewichtsverlies (of juist aankomen!) daar voor jou bij hoort gaan we daar aan werken, maar gewoon gezonder eten zonder focus op gewicht kan ook.

Details

Kosten: € 60,- voor een intake van een uur. Daarna € 30,- voor vervolgconsulten van 30 minuten. Mogelijk kun je (een deel van) de kosten vergoed krijgen door je zorgverzekeraar! BGN lidnummer: 4156 Stuur een mailtje naar contact(at)vegetus.nl om contact op te nemen.

‘Ik was op zoek naar een specifiek dieetplan voor vegan voeding met minder koolhydraten en Martine heeft me daar uitstekend bij geholpen. Ze dacht niet alleen mee over wat ik zou kunnen eten, maar paste dit ook aan aan mijn smaak en aan de winkels bij mij in de buurt. Bovendien rekende Martine ook nog eens uit wat de voedingswaarde van het voedingsplan was en ze gaf me daarbij veel praktische tips. Ik heb er veel aan gehad!’ – Alynda Kok