Voor hoeveel mensen is dat recept?

Wij eten graag veel groente en peulvruchten bij onze avondmaaltijd. De groente en saus hebben namelijk de meeste smaak en bevatten over het algemeen ook meer bouwstoffen dan het graan of de aardappelen die je erbij eet. We nemen daarom we meestal een grote portie saus of stoofpot en daarbij maak ik dan een kleine portie graan, bijvoorbeeld 40 à 50 gram droge rijst, pasta of quinoa per persoon. Je kunt dat ook op onze foto’s zien: groot bord met saus, groente en peulvruchten en een klein bergje granen.

Als er dus bij een gerecht staat dat het genoeg is voor 2-3 personen, dan eten wij daar inderdaad met z’n tweeën van, en soms blijft er een beetje over wat ik dan de volgende dag voor de lunch opeet. Als jij gewend bent om wat meer granen of aardappelen te nemen bij je maaltijd zul de met zo’n recept zeker 3 of zelfs vier mensen te eten kunnen geven.

Daar komt nog bij dat David en ik vrij stevige eters zijn. Als jij en je tafelgenoten niet zo’n grote eetlust hebben kun je ook makkelijk wat meer porties uit één recept kunnen halen. Schat dus zelf even in of de hoeveelheden in het recept genoeg zijn voor het aantal mensen dat mee-eet.

Schrijf een reactie

Vegetus gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.